Ordspårk.nu delar med sig av alla de bästa ordspårken till dig och din webbplats


De bästa och mest tänkvärda ordspråken och citaten om dagen

Här listas endast de bästa och fyndiga ordspråken om dagen som kan vara ett gammalt ordspråk eller citat om dagen eller nya tänkvärda citat eller ordspråk beträffande dagen.


Om du uppdaterar sidan genom att trycka på t.ex. Hem i vänsterpanelen så kan det komma upp nya ordspråk om dagen.

Lista över de bästa ordspråken om dagen


Men det värsta är inte själva baksmällan, den verkliga pärsen börjar när gårdagens oundvikliga sanningar börjar rullas upp för en.

Arne AnkaDet är naturligt att dumbommarna är i majoritet i riksdagen; de är i majoritet i folket.

Hjalmar SöderbergDet är en sällsynt tråkig församling, måste jag säga.

Göran Persson om RiksdagenCarpe diem - Fånga dagen

Latinsk tatueringNyårsdagen är var mans födelsedag.

Charles LambEn syster är inte nån som kommer och går, en syster är med dig inifrån och ut, från den dagen du blev född till den dagen du dör.

Fanny HammontAtt oroa sig för morgondagen, det är som att betala ränta på ett lån man inte har fått.Börja dagen med ett leende, så har du det överstökat.

W.C. FieldsDagen efter sitt bröllop märker mannen att han har blivit sju år äldre.

Francis BaconDagen idag är den morgondag som du bekymrade dig för igår.Det är ingen lätt konst att sova. För att bemästra den måste man vara vaken hela dagen.

Fredrich NietzscheEtt ägg om dagen håller yxan borta.

HönanFrukta den som dricker vatten och dagen efter kommer ihåg vad som sades.

Grekiskt ordspråkMissar du en timme på morgonen måste du jaga efter den hela dagen.

Engelskt ordspråkMod är inte alltid högröstat. Ibland är modet den stilla röst som i slutet av dagen viskar: jag försöker igen imorgonOro är den ränta du måste betala när du lånar bekymmer från morgondagen.Skaffa dig namn om att stiga upp tidigt, så kan du ligga hela dagen.

Engelskt ordspråkSkjut inte upp till morgondagen vad du kan göra idag - för om du gillar det kan du göra om det i morgon igen.Ta ut alla glädjeämnen i förskott så att du är säker på att få dom, skjut upp alla problemen till morgondagen så slipper man rätt många av dom. Tala en vän tillrätta i hemlighet, men beröm honom inför andra.

Kames LingVäldigt få människor lever idag, i stället planerar dom för morgondagen.

Jonathan Swift


Om du har några fler tänkvärda, kända eller riktigt bra ordspråk eller citat om dagen får du gärna kontakta oss så att vi tillsammans kan göra sidan över de bästa ordspråken gällande dagen ännu bättre.