Ordspårk.nu delar med sig av alla de bästa ordspårken till dig och din webbplats

De bästa och mest tänkvärda ordspråken och citaten om glädje

Här listas endast de bästa och fyndiga ordspråken om glädje som kan vara ett gammalt ordspråk eller citat om glädje eller nya tänkvärda citat eller ordspråk beträffande glädje.


Om du uppdaterar sidan genom att trycka på t.ex. Hem i vänsterpanelen så kan det komma upp nya ordspråk om glädje.

Lista över de bästa ordspråken om glädje


En barndom utan böcker, det vore ingen barndom. Det vore att vara utestängd från det förtrollade landet, där man kan hämta den sällsammaste av all glädje.

Astrid LindgrenMina möjligheter att känna frid, glädje och lycka är ett val som jag kan påverka.

Kay PollackGlädjen kan vara en måttstock på vår tro. För lika starkt som vi tror, lika mycket måste vi också glädja oss.

Martin LutherDelad glädje är dubbel glädje.Det är ingen glädje att vara sysslolös, det roliga är att ha mycket att göra och strunta i att göra det.

Mary Wilson LittleEn diplomat, är en som ber en fara åt helvete men gör det på ett sådant sätt att man med förväntan och verklig glädje ser fram emot resan.Glädje i ditt inre är bättre än rikedom.

Isländskt ordspråkKärleken är vårt livs största glädje och vårt livs största sorg. Det är livet.

Franskt ordspråkSäg inte med sorg att han är död. Tänk med glädje att han levat.Ta ut alla glädjeämnen i förskott så att du är säker på att få dom, skjut upp alla problemen till morgondagen så slipper man rätt många av dom. Tala en vän tillrätta i hemlighet, men beröm honom inför andra.

Kames LingÄktenskap är den största glädje baserad på sympati.

Benjamin DisraeliÄktenskapet har många plågor, men celibatet inga glädjeämnen.

Samuel Johnson


Om du har några fler tänkvärda, kända eller riktigt bra ordspråk eller citat om glädje får du gärna kontakta oss så att vi tillsammans kan göra sidan över de bästa ordspråken gällande glädje ännu bättre.