Ordspårk.nu delar med sig av alla de bästa ordspårken till dig och din webbplats

De bästa och mest tänkvärda ordspråken och citaten om kul

Här listas endast de bästa och fyndiga ordspråken om kul som kan vara ett gammalt ordspråk eller citat om kul eller nya tänkvärda citat eller ordspråk beträffande kul.


Om du uppdaterar sidan genom att trycka på t.ex. Hem i vänsterpanelen så kan det komma upp nya ordspråk om kul.

Lista över de bästa ordspråken om kul


-Om ni skulle ta och gå hem nu så att ni kan komma tillbaka igen i morgon. För om ni inte går hem så kan ni ju inte komma tillbaka. Och det vore ju synd.

Astrid Lindgren - Pippi LångstrumpArbeta som om du skulle leva i evighet. Älska som om du skulle dö idag.

SenecaDe stora företagen har plötsligt lagt märke till Internet, och deras reaktioner har varit trögtänkta. Till och med datorindustrin misslyckades med att förutse Internets betydelse, men det säger inte mycket. Inse, datorindustrin misslyckades med att förutse att århundradet skulle ta slut.

Douglas AdamsJag vill inte bo i ett hus med höga, kompakta murar och stängda fönster. Kulturens vindar från alla länder ska blåsa fritt genom mitt hus, men ingen av dem ska föra mig med sig. Jag vill stanna på jorden.

Mahatma GandhiLev idag som om du skulle dö imorgon

Mahatma GandhiJag vill mycket som jag helst skulle vilja att jag inte ville.

Hjalmar SöderbergVisst gör det ont när knoppar brister, varför skulle annars våren tveka.

Karin BoyeDe flesta flickor skulle inte drömma om att göra de saker de drömmer om

Lars ForsellJag skulle välja Castro före Blair om Castro ställde upp i ett allmänt val, men det problemet är att gör han ju inte.

Lars OhlyDet finns tillfällen då man skulle vilja hänga hela den mänskliga rasen och göra slut på farsen.

August StrindbergOm Gud inte förstod skämt skulle jag inte vilja vara i himmelen.

Martin Luther KingJag föredrar ordet hushållerska eftersom hemmafru låter som om det skulle finnas en fru på annat håll.

Bella AbzugDefinition av en författare: Han är mänsklighetens syndabock som tillåter människorna att ägna sig åt en synd utan skuld, nästan oskyldigt.

Franz KafkaEnda sättet att undvika kulturkrockar är att enkelrikta stora delar av befolkningen.

Stig JohanssonKultur förvärvar man inte genom att läsa mycket utan genom att läsa klokt, liksom man inte bevarar hälsan genom att äta för mycket utan genom att äta klokt.

André MalrauxAlla människor är färgade. Annars skulle man inte se dem.Arbeta som om du skulle leva i evighet, älska som om du skulle dö i dag.

SenecaDansa vilt min själ, lär dig aldrig att marschera.

Damtoa, KulturhusetDe flesta flickor skulle inte drömma om att göra de saker de drömmer om.

Lars ForsellDen som dör betalar alla sina skulder.

William ShakespeareDet finns mycket som vi skulle kasta ifrån oss om vi inte vore rädda för att andra skulle plocka upp det.

Oscar WildeDöden är en skuld som ingen kan betala mer än en gång.

William ShakespeareEn del människor byter parti för sin övertygelses skull. Andra byter övertygelse för sitt partis skull.

Winston ChurchillOm fler poeter och lyriker ägnade sig åt politik och fler politiker ägnade sig åt lyrik, skulle världen vara en bättre plats att leva i.

John F KennedyFörmaningar är en sorts kritik som för säkerhets skull ges på förhand.Jag skulle aldrig kunna tänka mig att bli medlem i en klubb som tillåter såna som mig som medlemmar.

Groucho MarxJag skulle vilja vara en järnvägsskena det är så härligt att bli killad på ryggen.

Elisabeth GrannemanJag vill mycket som jag helst skulle vilja att jag inte ville.

Hjalmar SöderbergMånga skulle ha det bra, om inte andra hade det bättre.När jag var liten trodde jag att jag skulle vara stor nu.

LoesjeOm det vore så roligt att arbeta som många påstår, så skulle borgmästaren hugga sin ved själv.

Svenskt ordspråkOm inkomstskatten är det pris vi får betala för att hålla regeringen på fötterna, så är underhåll det pris vi får betala för att få omkull en kvinna.

Groucho MarxOm jag var rik skulle jag göra en massa saker.Om skägg vore tecken på lärdom, skulle en getabock vara professor.

Amerikanskt ordspråkSkogen skulle vara mycket tyst om inga andra fåglar sjöng än de som sjunger bäst.

Henry van DykeTänk om jag någon gång skulle våga. Ta första steget. Leva lite. Kanske i morgon?Ungdomen skulle vara ett idealiskt tillstånd om den kom lite senare i livet.

James ThurberUtan vänner skulle ingen välja att leva, även om han hade alla tänkbara ägodelar.

Aristotle


Om du har några fler tänkvärda, kända eller riktigt bra ordspråk eller citat om kul får du gärna kontakta oss så att vi tillsammans kan göra sidan över de bästa ordspråken gällande kul ännu bättre.